Att älska fasadrenovering i Stockholm

En hyllning till er, mina kära vänner. Jag riktar mig idag helt och fullt till de personer, kollegor och vänner jag jobbade med fasadrenovering i Stockholm tillsammans med. Det är nu många år sedan vi sågs. Många år sedan vi kunde säga att fasadrenovering var vårt yrke och Stockholm vår stad. Jag minns dock tiden som om det vore igår. Jag minns skratten. Jag minns våra härliga, långa dagar i såväl sol som regn som blåst. Jag kan nästan ta på känslan av hur det kändes att arbeta med fasadrenovering i Stockholm.

Idag kommer jag att skriva lite om hur det kändes att stiga i land på företaget. Att vara ny i Stockholm och även ny i branschen fasadrenovering var tufft i början. När jag säger början menar jag den första veckan, möjligen de första dagarna. Det var sedan som jag förstod att jag hamnat i det bästa gänget, inte bara inom fasadrenovering utan i hela Stockholm. Javisst, jag var på rätt plats.

Jag minns första gången som någon av er sträckte ut en hand till mig. Blygast på stället var jag och oerhört goda för att ni bjöd med mig var ni. ”Ska du hänga med ut på stan en sväng? Krille har köpt några öl som vi tänkte dricka i Ivar Los”. Trots att jag var trött efter en hel veckas slit med fasadrenovering i Stockholm tackade jag ja. Det skulle bli så nu. Jag skulle med till vad det nu var de skulle till. Om jag nu skulle jobba med fasadrenovering i Stockholm under några år kunde jag lika gärna starta på ett bra sätt, med mina härliga kollegor.

Det var den där kvällen i parken, som jag lärde mig att det var, som definierade mina år där. Mina år inom fasadrenovering och i Stockholm formades där. Tillslut blev de fyra. Åren alltså. Innan jag vände mig vidare genom livet och Sverige. Det var således en resa i tid och rum. En resa där jag fick känna på vuxenlivet trots att jag bara var 18 år fyllda. Att jag vågade ta klivet kan jag fortsatt vara extremt stolt över. Stolt över det jag som jag var för så många år sedan. När jag tog klivet att bli proffs på fasadrenovering i Stockholm. En bana jag svängt från geografiskt men inte särskilt mycket professionellt. Idag är jag konsult på byggen runt om i Sverige, och jag älskar varenda sekund.