Bör man byta till värmepump?

Byta till en värmepump?

Värmepump detta gäller frågor och Svar 

Politik Stockholm spelar ett roligt spel igen. Sverige måste (ta initiativet och) göra klimatet bättre. Jag bor i Stockholm så jag vet hur det är med luften jag tar itu med varje dag. Titta bara hur många fabriker det finns i Europa. Dessa ”spotta” ut en daglig lukt som inte är bra för hälsan. Jag märker detta när jag har varit på semester i en vecka. besök även  http://värmepump-stockholm.nu http://värmepumpgöteborg.nu

Måste jag göra något åt klimatet?

Detta är dock inte en anledning för mig att göra något åt klimatet. Personligen är jag en av de bästa människorna i Sverige som inte är förorenare. Jag kör i min bil bara 2500 kilometer om året. Jag flyger inte för att jag inte åker på semester utomlands.

Politiker i Stockholm som är för att förbättra klimatet gör mycket värre än jag. Dessa kör i sin bil mycket mer och åka på semester med sin familj några gånger om året med flyg. Du tror nog att jag har ont om kurvan, men det är också på gång med att förbättra klimatet.

Byta till en värmepump?

Du kan tänka tillsammans med mig i denna situation där du har ett hus till försäljning, nämligen ett enfamiljshus. Du måste göra något åt klimatet och i din situation värmepumpen är ett bra alternativ (enligt tredje part). För er uppmärksamhet åläggs detta goda alternativ av herrarna och damerna i Stockholm. Vad kostar du för den här värmepumpen?

Vilken värmepump ska du ta?

Svaret är okänt, eftersom den person som måste ge svaret tar sitt eget företag och vilken typ av värmepump han säljer. Detta kanske låter kortsiktigt, men det är sanningen. Dessutom finns det ett annat problem runt hörnet. Flera husägare (kunder till mig) har berättat för mig att värmepumpen gör en hel del buller. Även ibland så mycket buller att grannarna började klaga. Ingen väntar på det senare. Föreställ dig att du har spenderat 150.000 SEK för en värmepump och några månader senare drivs du av vansinne pga buller vid din dörr.

Stockholm håller på att beräkna allt numeriskt. Det är ännu viktigare att titta på praxis. Vad är möjligt och vilka konsekvenser får det om avrättningen har ägt rum? Tyvärr är det inte möjligt eftersom ingen kan ge något svar där.

Som nämnts ovan, isolera om du inte redan har. Ekonomi med ett hållbarhetslån (räntan är lägre än avkastningen på att isolera på din energiräkning). Du har resten av pengarna i fickan.

En liten nyans: Det är främst de billiga värmepumpar som gör buller. Ett fall av billiga är dyrt köp. Nuvarande generation Luft/luft och (Hybrid)-Luft / vatten värmepumpar från de större välkända märkena är ganska tyst glad. En grund / vatten eller en vatten / vatten-värmepump har bara en inomhus enhet, så inget buller och olägenheter för grannarna. Numera finns det fortfarande ett ganska trevligt bidrag på värmepumpar, på 180.000 sek eller mer. Den korrekta (ekonomiska) driften av en värmepump kräver dock golvvärme. Om du inte har detta ännu, kommer du att förlora detta bidrag plus några hundra SEK extra till byggandet av golvvärme. Så det kommer aldrig att bli en billig lösning. Om du vill göra något för klimatet och spara pengar, du bättre börja isolera. Först taket och sedan golvet. Detta är fortfarande relativt billigt, lättillgängligt och ganska lätt att göra själv.

Vänta bara några år till. Jag är säker på att nästa regering kommer att ge ett bidrag för något slag. Det är synd att lägga dina egna pengar i det nu. Dessutom blir produkterna bättre snabbt. Jag väntar ett tag.