Naprapat och ryggsmärta

Ryggont är också en av de vanligaste orsakerna till att besöka läkare, naprapat eller naprapat i Stockholm. För att hjälpa dig att förstå din ryggsmärta och för att ge dig enkla och effektiva sätt att hjälpa dig själv, har vi skapat denna fyra delar serie. En korrekt diagnos och holistisk analys av din kropp och natur är tyvärr inte möjligt även med den bästa artikeln. För detta ändamål finns våra 45 minuters första möte med naprapaten. Där kommer du att undersökas och behandlas holistiskt av våra naprapater – experter på leder, muskler och nerver. Vi har vår praktik i Stockholm. Vänligen kontakta oss på Naprapaterna Stockholm.

Grad av ryggsmärta

Ryggproblem är en del av vardagen för de flesta av oss, upp till 70% av svenskarna lider av dem, 20% även dagligen. Det är väl känt att brist på motion, långsittning och dålig hållning är viktiga faktorer i denna gemensamma sjukdom.
Orsaker till ryggsmärta
Läs mer om olika orsaker till ryggont och lär dig värdefulla tips så att ryggont inte blir din ständiga följeslagare.

En viktig orsak till ryggsmärtor är muskel obalanser, många har redan hört att deras nedre ryggmusklerna är helt enkelt för svag eller de bör träna sina magmuskler för att stoppa sina dagliga problem. Båda punkterna innehåller lite sanning, men orsaken till många muskel obalanser är mycket djupare, under magmusklerna.

Psoas muskeln börjar sin körning på framsidan av ryggraden, djupt i bukhålan, löper genom bäckenet, över höften och slutar vid den övre aspekten av benet.
Han är en mycket stark muskel vars funktion är att böja vårt ben på höften för att utföra denna åtgärd kraftfullt drar muskeln tillsammans. Denna förkortning av muskeln händer också när man sitter. Eftersom det är vanligt nuförtiden att sitta åtta eller fler timmar om dagen, förkortar vår Marwen-muskel med tiden och kan bli irriterad snabbt.
Vill du veta mer? Ring eller skriv till oss! Vi kopplar ihop dig med en skicklig naprapat i Stockholm redan idag!

”Sittande förkortar Marwen-muskeln.”

Eftersom ursprunget till denna muskel ligger i den främre ryggraden leder kronisk spänning snabbt till spänningar i nedre delen av ryggen.
Ryggmusklerna fungerar som ett rep på baksidan och håller kotorna upprätt och ovanpå varandra, Marwen är på framsidan och fungerar i motsatt riktning.
Om ett rep ökar dragningen måste det motverkande repet också öka belastningen. Denna förenklade illustration förklarar varför ryggmusklerna ofta uppfattas som för svaga, men det beaktas inte att det ständigt måste motverka en mycket stark muskel för att skydda oss från värre skador än en spänd rygg.

”Trånga ryggmuskler skyddar våra ryggar”

När ryggmusklerna ger vika i en mycket spänd Marwen-muskel, den framåtvända krökning av ländryggen ökar märkbart och leder till en smärtsam ihåliga kors. Således leder en muskel djupt i bukhålan till en enorm mängd ryggsmärta. Dessa är särskilt slående efter lång sittande och märks av ett obehagligt tryck i höften, antingen på ena sidan samt på båda sidor.

5 tips från en.naprapat för en avslappnad Marwen-muskel

  • Undvik att sitta i mer än en timme i taget, även en promenad till kaffebryggaren hjälper.
  • Se till att deras knän är djupare än höfterna när de sitter.
  • Sträck ut din Marwen-muskel regelbundet

Vid sträckning måste man vara noga med att

  • Börja med bakbenet på golvet. Mer sistnämnd kan det dras in mot sätesmuskeln för att förhöjning.
  • Undvik att falla i ett ihåligt kors, så dra åt buken minimalt innan du påbörjar övningen.
  • Stretching bör kännas särskilt i låret eller höften.

Hur kan kronisk ryggsmärta behandlas av naprapat i Göteborg?

Vid behandling av kronisk ryggsmärta är en tydlig grundlig undersökning och ett helhetsgrepp lika viktigt som patientens aktiva deltagande. Du och din naprapat är här för att uppfattas som ett lag som står tillsammans mot din smärta. Vårt mål på Naprapaterna Stockholm är alltid att uppnå långsiktiga och snabbaste resultat. För att uppnå detta behöver vi vår kompetens och din aktiva roll.

Vill du komma i kontakt med naprapat idag? Ring eller skriv till oss på naprapaterna Stockholm så bokar vi tid!