Om vårt flyttstäd i Stockholm

Jag flyttade nyligen för ca tusende gången. Det är förstås en överdrift men det känns verkligen så. Sedan jag flyttade upp till huvudstaden har jag rört mig runt bland olika hyreskontrakt i alla delar av storstadsregionen. Ganska påfrestande, får man säga. Men man vänjer sig även om det gör en väldigt, väldigt trött emellanåt. 

Så, nu när det äntligen var dags för mig och min sambo att flytta till en bostadsrätt lämnade vi vår sista hyres- bakom oss. Vi unnade oss därför att anlita professionellt flyttstäd i Stockholm. Vissa av er tänker säkert att det är helt otroligt att vi inte har gjort det innan. Ni tänker nog att det är en självklarhet att, vid flytt inom Stockholm, anlita firma för flyttstäd. Så har vi också tänkt utan att göra slag i saken. Det är förbannat lätt att vara efterklok, inser jag idag.

Jag tänkte göra ett litet utlåtande om vårt flyttstäd i Stockholm idag. Faktum är att det är det enda jag kommer att ägna dagens text åt. Vi valde att anlita ett bolag som hade över 60 år i branschen för just flyttstäd i Stockholm. Det kändes pålitligt och dessutom – vilket gjorde oss en aning förvånade – erbjöd de bäst pris. Jag antar att det har att göra med att deras team kan göra lika bra arbete som andra på kortare tid. Eller vad tror ni?

Hur som helst tog vi kontakt och fick en offert snabbare än vi hann säga ”Flytthysteri”. Flyttstädet i Stockholm skulle kosta oss en summa som var betydligt lägre än den vi hade väntat oss. Vi dubbelkollade offerten med företaget och frågade om det verkligen stämde. Som väl var så var beloppet korrekt. I den offert som vi skickades hade RUT-avdraget gjorts på vårt flyttstäd i Stockholm. Detta eftersom företaget utgick ifrån att vi både kunde och ville nyttja det. Och det kunde och ville vi såklart.

Sagt och gjort. Vi skrev på och kom överens med företaget i Stockholm om en dag då flyttstäd skulle ske. Sedan lämnade vi nycklar till dem på dagen och gick vidare i livet och till vår nya lägenhet. Jag var lite orolig över att något skulle gå snett men så var inte fallet. Inte alls. Vi fick tillbaka nyckeln och den nya hyresvärden, samt hyresgästföreningen, godkände städningen med en guldstjärna.

”Bra jobbat” fick vi ett meddelande som sade angående vårt flyttstäd av gamla lyan i Stockholm. Vi tackade men sa att äran egentligen låg hos någon annan.