Vad är online dating?

Titeln på denna text kan vara något missvisande. Jag kommer inte att tala om vad online dating är i någon slags generell mening. Jag kommer tala om de intryck jag fått av fenomenet efter att nu, under ett par månader, ha befunnit mig i denna tillvaro. Som vanligt kommer jag både att utlova och varna för en hel del flummigheter. När jag nu benar ut online dating kommer jag att göra det genom att beskriva ett antal intryck – helt i linje med mig själv och mina pretentioner. Håll tillgodo.

Online dating är utvecklande. Ett av de bredaste begreppen i svenska språket visserligen, men därför så passande är. Genom att syssla med online dating kände jag att jag fick utvecklas i flera led. Det utvecklade mig själv. Jag lärde mig om sidor hos mig själv som är både positiva och negativa. Jag lärde mig vad andra personer tycks uppfatta som attraktivt och mindre attraktivt. Det blev som en enda stor lektion i vad det innebär att vara jag. Detta uppskattade jag starkt med online dating.

En annan sak med online dating som jag ansåg vara väldigt nyttigt var det faktum att det var roligt. Detta tänkte jag inte särskilt mycket på innan. Jag tänkte att det skulle vara många saker, men inte roligt. Det var det dock, verkligen! Online dating innebär att man får möjlighet att träffa människor man aldrig annars hade korsat väg med. Är det inte fantastiskt? Under de dejter jag varit på har vi hittat på en väldig massa olika saker. Det har känts kanonkul. Jag har varit på tivoli, jag har varit på konserter, på galleri, jag har ätit på en massa restauranger. Ja, en himla massa roliga saker alltså. Det har jag gjort sedan jag startade med online dating.

Uppskattning för livet. Detta vill jag slå ett slag för i största allmänhet men särskilt då det gäller online dating. Det fick mig nämligen att känna så. En känsla över att jag är glad att vara vid liv. Att få chansen att befinna sig i den här världen. Att ha vänner, människor som bryr sig om mig. Det är vackert och jag mår väldigt bra av att påminna mig om det. Många liv pågår parallellt utan att vi får någon som helst inblick i dem. När man ger sig in i världen av online dating ökar dock chanserna för att se in i andras liv.